Kuća za odmor Gorski Raj, Lokve, Gorski Kotar KKuća za odmor Gorski Raj, Lokve, Gorski Kotar
Zima u Gorskom Raju
Jezero ljeto
Jezero zima
Pogled iz naše kuće na selo Homer

Kuća za Kuća za odmor Gorski Raj, Lokve, Gorski Kotar odmor

Sova Ušara

Destinacija

Lokve, Gorski Kotar

Gorski kotar je osvježavajući zeleni dar sebi usred vreloga ljeta. I adrenalinsko bijelo uzbuđenje zimi. Oaza u koju se bježi od gradske vreve i poslovnog stresa. Ako je negdje autocesta i donijela u tomu promjene, Lokve su ostale vjerne sebi. Mirne su, tihe, po strani, skrivene gustom šumom. Mala tajna za upućene. Šarm im je začinjen slikovitim Lokvarskim jezerom, skrivenim šumskim stazama i dijelovima Lujzinske ceste koja pripovijeda zaboravljene priče s početka 19. stoljeća.

POLOŽAJ

Kuća za odmor Gorski raj dočekuje goste na sat vožnje od Zagreba i pola sata od Rijeke. S morem je spaja 40 km turističke ceste, tj. 45 minuta automobilom. Naravno, ako ne zastanete već na nekoliko minuta udaljenosti od Gorskog raja, na obali Lokvarskog jezera, i zaključite kako more neće pobjeći. Na 750 metara nadmorske visine lako je pronaći razloge za to.

OKOLICA

Hodačima, biciklistima, motoristima, skitačima svih vrsta, Gorski raj je pogodno polazište za istraživanje brojnih privlačnih strana Gorskog kotara. U blizini je Nacionalni park Risnjak, u kojemu šumski život buja na sve strane. S time se slaže i divlja mačka po kojoj je taj dio gorja dobio naziv. Blizu su također zaštićeni krajolici, rezervati, park-šume i slični goranski dragulji: izvor rijeke Kupe, Bijele i Samarske stijene, Zeleni vir, špilja Lokvarka, šuma Golubinjak, Vražji prolaz i Kamačnik. Mnogi žele obuhvatiti takvu okolicu pogledom s goranskih planinskih vidikovaca: Preradovićevog vrha, Japlenškog vrha, Kavranove stijene, Orlovih stijena, Špičastog vrha i drugih. Ništa od spomenutog ne isključuje potragu za gljivama, lov, ribolov, vožnju biciklom, hike, rafting. Tko hoće poštedjeti obuću i ostalo vezano uz kretanje, može se u ljetno doba okupati u Lokvarskom jezeru.

Kuća za odmor Gorski Raj
Kuća za odmor Gorski Raj
Homer zima
Homer ljeto

Kuća za odmor Gorski Raj

U blizini Lokvarskog jezera, okružena stoljetnom borovom šumom smjestila se kuća za odmor Gorski raj. Našim gostima na raspolaganju je Kuća za odmor *** 6+2 (tri spavaće sobe, dvije kupaonice s tušem, odvojeni wc sa perilicom, kuhinja, dnevni boravak, dva balkona, pečenjara i natkriveno parkirno mjesto).
REZERVIRAJ

Lokve

Naselje Lokve, smješteno u srcu Gorskog kotara, podno vrhova Risnjaka, u predivnom prirodnom ambijentu i planinskoj klimi, pruža bezbroj mogućnosti za rekreaciju, odmor i osvježenje.
DETALJI